DeWit Industrial Sensors
België

DIS sensors bestaat dertig jaar!

Een slim idee met betrekking tot een nieuwe behuizing voor sensoren leidde dertig jaar geleden tot de oprichting van DIS Sensors. Het was het begin van een bedrijf dat in deze drie decennia is uitgegroeid tot een gerenommeerd ontwikkelaar, producent en leverancier van sensoren. Daarbij altijd vooruitlopend op de markt met eigen innovatieve sensoren en een eigen verantwoordelijkheid voor de hoogwaardige productie ervan. Huidig mede-directeur Pim Wieske – tweede generatie – blikt terug maar vooral vooruit.

“Mijn vader is in 1983 gestart met handelsonderneming Rotero. Toen dit bedrijf na enkele jaren goed liep, ging hij op zoek naar een nieuwe uitdaging die hij vond in de ideeën van meneer De Wit. Hij stelde voor om sensoren niet op te nemen in een lange en ‘lompe’ metalen draadhuls, maar in een platte en vierkante behuizing die compacter en beduidend robuuster was.” 

Het bedrijf DIS (Dewit Industrial Sensors) Sensors werd in 1987 opgericht en startte met de productie van deze nieuwe sensoren. Daarbij is niet alleen de behuizing het vermelden waard, maar ook de toegepaste techniek. Zo maakten zij als één van de eerste bedrijven gebruik van SMD techniek en paste deze zodanig toe in de constructie, dat ook hier de robuustheid gegarandeerd was. 

Succes op Hannover Messe

Nadat twee modellen waren uitgegroeid tot een volledige serie, presenteerde het bedrijf zich op de Hannover Messe waar de belangstelling overweldigend groot was. Het dwong de organisatie zich op korte termijn te bezinnen op een grotere productiecapaciteit die in de volgende jaren dan ook fors werd uitgebreid. 

Pim: “Ik ben zelf in 1995 begonnen als jonge sales manager bij het bedrijf. Vlak daarvoor was Rotero Holding volledig eigenaar van het bedrijf geworden en was tevens de ontwikkeling van een nieuwe lijn sensoren ingezet. Deze QG en QR sensoren voor inclinatie, acceleratie- en hoekmeting, bepalen nog steeds een belangrijk deel van onze omzet.” 

Naast productontwikkeling stelde het bedrijf speciaal een nieuwe directeur aan om een professionaliseringsslag door te voeren waarmee DIS sensors diverse ISO certificaten en andere kwaliteitserkenningen verwierf. “We worden tegenwoordig regelmatig ge-audit door klanten en onderzoeksinstellingen en komen hier altijd probleemloos doorheen”, geeft een trotse Pim aan. 

Innovaties

De succesvolle groei in de afgelopen decennia wijt Pim deels aan het innovatieve vermogen van het bedrijf maar ook aan inzicht en een bedrijfscultuur waarin de mensen vóóruit willen. “Ten opzichte van multinationals zijn we met 30 mensen relatief klein maar wél in staat om te zien wat de markt in de toekomst nodig heeft en hierop te anticiperen. Bovendien zijn we bereid om te investeren en hebben we engineers in huis die in staat zijn om technische vraagstukken te vertalen naar een betrouwbare sensoroplossing.

Onze meest recente innovatie betreft bijvoorbeeld een lijn veiligheidssensoren voor toepassing op mobiele kranen die sinds 2016 verplicht zijn. Een klant van ons heeft ons hier een aantal jaren geleden op gewezen en gevraagd of wij in wilden stappen in het benodigde ontwikkelingstraject. Die investering hebben we gedaan en daar mogen we nu zeker de vruchten van plukken.” 

Toekomst

Natuurlijk zit de conjunctuur op dit moment mee en speelt DIS sensors ook in op de diverse ontwikkelingen binnen onder andere Industrie 4.0 en Internet of Things, maar ook in crisistijden heeft het bedrijf laten zien dat het kan overleven. Door te focussen. Door met beleid en (lange termijn) visie van het famiebedrijf te investeren in de juiste ontwikkelingen en niet bang te zijn om beslissingen te nemen. 

“We zijn een echt familiebedrijf” geeft Pim aan. Dit jaar zijn alle aandelen van mijn vader officieel overgegaan naar mijn broers en mijzelf waarmee we een nieuwe fase ingaan. Het uitgangspunt is wel om dit bedrijf nog heel lang voort te zetten.

Eén van de meest recente ontwikkelingen is daarbij de oprichting van DIS sensors USA. Bovendien ontwikkelen we op dit moment een nieuwe inclinometer die ook in dynamische situaties en helder sensorsignaal afgeeft. Dit is mogelijk door een gyro- en een versnellingsmeter in één sensor te integreren waardoor alle ‘ruis’ als gevolg van dynamische bewegingen uit het uiteindelijk gewenste sensorsignaal wordt gefilterd.”


Meer nieuws


BeurzenMeer beurzen

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Uitgelicht

Contact

DIS Sensors bv
Oostergracht 40              
3763 LZ Soest 
Nederland 
  
Telefoon:+31 (0)35 6038181
  
E-mail 
Algemeen:info@dis-sensors.nl
Verkoop:sales@dis-sensors.nl
Technisch:support@dis-sensors.nl
  
KvK:31031359
btw:NL008173278B01
  
LinkedIn 
Twitter 
  
Privacy Statement 
  
© 2020 | Dolphiq Internet
DIS Sensors is onderdeel van Rotero Holding

Product Selector