DeWit Industrial Sensors
België

Inclinometer | DIS Sensors

Meet hellingshoeken met inclinometers

De sensors QG-serie inclinometer van DIS Sensors meet hellingshoeken in 1 of 2 assen. Deze inclinometers zijn gebaseerd op de robuuste MEMS-technologie, waarin een microscopische sensorchip capaciteitsverschillen omzet in een analoge spanning. Deze spanning is proportioneel met de hoek waaraan de sensor blootstaat. Ons modulaire ontwerp maakt het mogelijk om de sensoren eenvoudig aan te passen aan specifieke wensen. Wilt u onze inclinometer kopen, of heeft u interesse? Lees dan verder voor meer informatie, of neem contact met ons op om een offerte aan te vragen.

Hoe werkt een inclinometer?

Een hellingsmeter wordt gebruikt in situaties waarbij een accurate positiebepaling en/of een constante bewaking van de hoek ten opzichte van de zwaartekracht noodzakelijk is. Hij meet de hoek ten opzichte van een horizontale positie, waarbij de denkbeeldige lijn naar het middelpunt van de aarde als referentie dient.

Gemakkelijk te monteren

Een inclinometer kent een zeer breed toepassingsgebied, omdat deze overal gemonteerd kan worden en veel mechanische ontwerpvrijheid biedt. De sensoruitgang bevat twee componenten: een statische (helling)component en een dynamische (acceleratie)component. De uitgang van de sensor is altijd een combinatie van die twee componenten. De inclinometers die u bij DIS Sensors kunt kopen, hebben standaard een bandbreedte van 10 Hz. Het is mogelijk deze bandbreedte verder te verlagen. Indien u een inclinometer bij ons wilt kopen, dan staan wij u graag te woord.

Inclination sensor

Veel verschillende toepassingen

Inclinometers worden voor verschillende toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld als waterpassensor voor een auto met luchtvering of (schuin)stand van een bouwkraan of vorkheftruck, in landbouwmachines, maar ook in de scheepvaart (roll- en pitchmetingen), voor het waterpas maken van platforms, en voor hoekbewaking van meerdelige uitzetarmen zoals betonpompen en weegtoepassingen onder een hoek komen hellingmeters uitstekend van pas.

De behuizing van de inclinometer

Veel van de sensoren in onze QG-serie beschikken over een uniek universeel kunststof behuizingconcept, QUADRO® genaamd. Het voordeel hiervan is het zeer compacte formaat, de eenvoudige montage en het feit dat de elektronica volledig wordt ingegoten waardoor een hoge afdichting (IP67) wordt bereikt. De behuizing is eventueel ook leverbaar in metaal (aluminium en rvs).

Typen inclinometers

Globaal zijn de DIS inclinometers met de volgende specificaties verkrijgbaar: 

Meetbereik 1-assig:        ±10°; ±30°; ±90°; 0 - 360° 

Meetbereik 2-assig:        ±10°; ±30°; ±90°

Voedingspanning:           5 V dc of 10 - 30 V dc

Analoge uitgang:            0,5 - 4,5 V of 4 - 20 mA

Digitale uitgang:            CANopen (Safety); RS232

Nauwkeurigheid:            afhankelijk van model en range: tot ±0,02°

Beschermingsgraad:       IP67, IP68 of IP69K

Programmeerbaar:         filtering, meetbereik

Functionele veiligheid:    SIL2/PLd (optioneel)


In het inclinometer familie-overzicht vindt u een compleet overzicht met de beschikbare types.  

Meer informatie

Onder het menu downloads vindt u veel handige bestanden zoals EDS-bestanden en configuratietools.

Accessoires

Wij bieden een breed scala aan accessoires aan om ervoor te zorgen dat de inclinatiesensor optimaal zal presteren. Neem een kijkje onder toebehoren voor een overzicht van de accessoires. Als u op zoek bent naar een accessoire die hier niet wordt vermeld, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Gebruik de product selector en vind uw inclinometer

Maak gebruik van de product selector om te bepalen welk type inclinometer geschikt is voor uw specifieke situatie. Wilt u een inclinometer kopen en werkt u vanuit België, neem dan contact op met Rotero Belgium via +32 (0)15 451 840 of info@rotero.be. Mocht u in een ander land gevestigd zijn, dan verwijzen wij graag naar ons uitgebreide netwerk voor een distributeur bij u in de buurt.

Meer informatie of een offerte opvragen? Neem dan contact op met uw lokale distributeur 

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Uitgelicht

Contact

DIS Sensors bv
Oostergracht 40               
3763 LZ Soest  
Nederland  
   
Telefoon  
Algemeen: +31 (0)35 603 81 81
Technisch: +31 (0)35 603 81 88
   
E-mail  
Algemeen: info@dis-sensors.nl
Verkoop: sales@dis-sensors.nl
Technisch: support@dis-sensors.nl
   
KvK: 31031359
btw: NL008173278B01
   
LinkedIn  
   
   
Privacy Statement  
Cookies  
©2024 |
DIS Sensors is onderdeel van Rotero Holding

Product Selector