DeWit Industrial Sensors
België

Nieuwe veiligheids tilt schakelaar in enkelvoudige behuizing

Tilt schakelaarSpeciaal voor veiligheidskritische applicaties heeft DIS Sensors de serie QG40N sensoren aangevuld met een tilt schakelaar die voldoet aan SIL1/PLc klasse. Omdat alle verplichte veiligheidscontroles in één behuizing zijn ondergebracht, kan de OEMer nu functionele veiligheid realiseren middels één element in plaats van twee. Door twee tilt schakelaars van dit type toe te passen is een veiligheid van PL2 te realiseren. 

Tilt schakelaars zijn elektronische versnellingsopnemers met een schakeluitgang waarbij de vooringestelde hoek horizontaal is. Dit type sensor is ideaal voor bijvoorbeeld het monitoren van een maximale kantelhoek van een platform of het waarborgen van het bereik van een kraan of een giek. 

Wanneer de gemeten hoek de ingestelde hoek overschrijdt, zal de sensor de uitgang schakelen en hiermee de regelunit van de applicatie op de hoogte stellen van de situatie. Deze kan op zijn beurt op de gewenste manier reageren (bijvoorbeeld met een (geluids)alarm, het begrenzen van de snelheid van een voertuig of door de machine in de veilige modus te zetten). Het is bovendien een efficiënter alternatief in vergelijking met kwik- of benaderingsschakelaars. 

NIEUW: voor SIL1/PLc klasse

Om deze flexibele en veelgebruikte schakelaars ook in veiligheidskritische toepassingen te kunnen inzetten, ontwikkelde DIS Sensors een speciale uitvoering waarbij alle verplichte veiligheidscontroles in het kader van SIL1 in één behuizing zijn ondergebracht. Wanneer twee sensoren van dit type worden toegepast is een Performance Level 2 te realiseren. 

Deze uitvoering is te programmeren voor één of twee assen waarbij de hoek is in te stellen tot respectievelijk ±170° en vanaf ±80°. Verder is de tilt schakelaar uitgevoerd met een tweevoudige uitgang PNP tot 200 mA en opgenomen in een robuuste behuizing met beschermingsklasse IP67&IP69K. Daarbij biedt hij een nauwkeurigheid van 0,5°. Tot slot is de sensor te ‘nullen’ ná montage wat bijdraagt aan meer assemblage toleranties en zo de productie- en servicekosten verlaagt.

Optioneel is een configurator beschikbaar waarmee klanten zelfstandig hun schakelpunten, vertragingstijden, hysterese en signaal filters kunnen instellen.

Samenvatting:

  • Functionele veiligheid: SIL1 (IEC 62061) / PLc (EN ISO 13849)
  • Tilt schakelaar te programmeren voor één of twee assen
  • Contactloos dus geen slijtage, robuuste behuizing met beschermingsklasse IP67&IP69K
  • 1 as tot ±170° en twee assen vanaf ±80°
  • Tweevoudige uitgang PNP tot 200 mA
  • Nauwkeurigheid 0,5°, nul functie
  • UL gecertificeerd, flexibiliteit, lage kosten
  • Aan te passen voor OEMs 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze sensoren kunt u contact opnemen met uw distributeur.


Meer nieuws

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Uitgelicht

Contact

DIS Sensors bv
Oostergracht 40              
3763 LZ Soest 
Nederland 
  
Telefoon:+31 (0)35 6038181
  
E-mail 
Algemeen:info@dis-sensors.nl
Verkoop:sales@dis-sensors.nl
Technisch:support@dis-sensors.nl
  
KvK:31031359
btw:NL008173278B01
  
LinkedIn 
Twitter 
  
Privacy Statement 
  
© 2020 | Dolphiq Internet
DIS Sensors is onderdeel van Rotero Holding

Product Selector